Voorkomen is beter dan genezen!

CVISBlogVoorkomen is beter dan genezen!

Voorkomen is beter dan genezen!

Jezelf beschermen tegen internetcriminelen is hetzelfde als een regenjas aandoen bij regen, niet meer dan logisch. Net als regen, duiken internetcriminelen ook uit het niets op. Net als je denkt dat de zon begint te schijnen, voltrekken zich donkere wolken met een enorme regenbui. Als je dan buiten bent, is het niet meer dan logisch om jezelf tegen de nattigheid te beschermen.
Toch valt er met regen wel ongeveer te voorspellen wanneer je getroffen wordt. Met aanvallen op je bedrijfsnetwerk is dat nooit precies te voorspellen. Je weet dat je getroffen kan worden, maar niet op welk moment. Door de gedigitaliseerde wereld met steeds meer aanvallen, is het tegenwoordig niet de vraag óf, maar wanneer je getroffen wordt. Dat blijkt wel uit de talloze voorbeelden op verschillende nieuwssites.

Misschien is het daarom wel logisch dat er een ‘cybersecurityverzekering’ in stand wordt gezet door verschillende verzekeraars. Voor een bepaald bedrag per maand, kun je bij calamiteiten een vergoeding krijgen voor de geleden schade. Dit klinkt natuurlijk goed. Je hebt een back-up achter de hand als er daadwerkelijk iets fout gaat. Zoals bekend kunnen cyberaanvallen flinke impact hebben op organisaties zowel op financieel, als operationeel gebied. Als je dan getroffen bent, is het fijn dat je de schade kunt verhalen via een verzekering.

Het is van belang om een aantal vragen te stellen bij het overwegen van het nemen van een cybersecurityverzekering. Waar zitten mijn zwakke plekken? Waar zit mijn belangrijke data? Veel organisaties weten niet goed hoe of op welk gebied ze kwetsbaar zijn voor aanvallen. Daarom is het handig om een gratis risicorapportage aan te vragen bij een IT expert als CVIS International.
Ook is het handig om te weten wat de potentiële schade kan zijn van een aanval. Verder is het van belang om te kijken naar de omvang van de organisatie. Kleinere bedrijven sluiten makkelijker, of goedkoper een verzekering af dan grotere organisaties. Maar uiteindelijk is het ook voor kleinere bedrijven voordeliger om een up-to-date beveiliging in te schakelen dan een maandelijkse premie te betalen.

Zoals we gewend zijn van verzekeraars, wordt er maar een klein bedrag uitgekeerd als het daadwerkelijk mis gaat. Ook worden claims vaak afgewezen in het geval van schade. Bewijs maar is dat je als bedrijf zijnde er alles aan hebt gedaan om te voorkomen om gehackt te worden. Vaak laten verzekeraars IT experts inschakelen om de schade in te schatten, en deze zullen dan natuurlijk in het voordeel uitpakken van de verzekeraar.
Tevens is het bij het afsluiten van een dergelijke verzekering van belang om al je beveiliging op orde te hebben. Zo niet, kun je fluiten naar je premie. Een cyberverzekering geldt dus niet als dé oplossing, maar zal helpen om niet de deur van je bedrijf te moeten sluiten veroorzaakt door een paar kwajongens en/of meisjes.

Al met al is het voordeliger om een aanval te ‘voorkomen’, dan een aanval te ‘genezen’. Denk hierbij ook aan je eigen levensstijl. Als je elke dag gezond en gevarieerd eet en voldoende sport, maak je minder kans op ziekten. Als je jezelf moet laten genezen van ziekten of kwalen, vallen de kosten hiervan hoger uit dan het voeren van een gezonde levensstijl. Een kleine investering, die uiteindelijk meer oplevert dan achteraf ingrijpen!

Voorkom ook problemen op het gebied van cyberveiligheid, en vraag de gratis risicorapportage aan van CVIS International! CVIS kijkt naar wat het beste is voor uw bedrijf in het bijzonder. Geen standaardoplossingen, maar juist een oplossing die precies bij u past op basis van de risicorapportage.
Het belangrijkste van een gratis risicorapportage is dat er wordt gekeken naar verschillende mogelijke lekken in uw netwerk. Uit deze rapportage zal blijken of er al lekken zijn in uw netwerk, of het risico percentage hiervan. Onze expert geven u dan advies over welke oplossing het beste bij uw netwerk past. Al met al is het belangrijk om een beveiliging in te schakelen, omdat hackers uit het niets toe kunnen slaan, als donderslag bij heldere hemel.
Vandaar is voorkomen beter dan genezen.

Call Now Button