In de wolken of met twee benen op de grond?

CVISBlogIn de wolken of met twee benen op de grond?

In de wolken of met twee benen op de grond?

Veel organisaties zijn bang om te werken in de cloud. Het klinkt een beetje als een ver-van-mijn-bed-show. Ook de vaak terugkerende nieuwsitems over internetcriminaliteit helpen mee aan deze onzekerheid over het werken in de cloud. Maar wegen deze onzekerheden wel op tegen de voordelen van het werken in de cloud?

Werken in de cloud. Een fenomeen wat is ontstaan met de toenemende digitalisering van onze maatschappij. Je moet het zien als een ‘wolk’ in de lucht waar je al je data opslaat, net als bijvoorbeeld een e-mail adres waarmee je overal en altijd je binnengekomen e-mails kan checken. Waar in het verleden mensen applicaties of software downloadden op een fysieke locatie, bijvoorbeeld computer of server, geeft cloud computing toegang tot dezelfde soort toepassingen via het internet. Wanneer je een social media een update plaatst, spreek je van cloud computing. Ook als je bijvoorbeeld een banktransactie plaatst via de bank app wordt er gesproken van cloud computing. Er is dus een grote kans dat je in een organisatie zelf al gebruik maakt van cloud computing. Werken in de cloud is dus een ontwikkeling die je niet mag negeren.

Ten eerste is werken in de cloud flexibel. Naarmate je behoefte groeit, is het gemakkelijk je cloud capaciteit op te schalen, op basis van externe servers van de cloud-leverancier. Het is belangrijk om de cloud flexibel te laten verlopen om de snelheid en veiligheid te handhaven, zodat uw bedrijfsprocessen vlekkeloos doorlopen. CVIS staat altijd voor u klaar door bij eventuele problemen in de cloud snel te reageren. De cloud is daarentegen een hoog risicodoelgroep om bijvoorbeeld gehackt te worden. CVIS helpt hierbij door de cloud voor buitenstaanders goed te beschermen, maar tegelijkertijd is het makkelijk en snel werken voor de medewerkers van uw bedrijf.

CVIS International kijkt specifiek naar wat voor uw bedrijf het beste is. Maken we gebruik van IaaS of juist PaaS? IaaS houd in dat alleen de infrastructuur door de cloud leverancier wordt verzorgd, de software updates van het virtuele systeem zouden zelfstandig moeten worden bijgehouden. Hierin kan CVIS u natuurlijk bij helpen of volledig van u over nemen. Zo heeft u altijd op het juiste moment de beschikbaarheid over de snelste en nieuwste software. Ook is er de mogelijkheid om PaaS te gebruiken. Met het gebruik van PaaS heb je werkelijk geen omkijken meer naar de software. Alles wordt bijgehouden door de provider zelf. Als u zelf niet goed weet wat voor uw business het beste is kijkt CVIS graag met u mee naar de beste oplossing!

Ook haalt cloud computing de hoge kosten weg van de huidige hardware apparatuur. Je betaalt volgens een abonnementenmodel of pay-per-use, wat goed is voor de cashflow van uw organisatie. Voeg daarbij het gebruiksgemak toe van de installatie en het beheer, en plotseling ziet uw grote complexe IT project er veel makkelijker uit.

Verder zorgt cloud computing voor een stabiele onderlinge samenwerking tussen werknemers. Iedereen kan binnen enkele ogenblikken elkaars bestanden inzien, en indien nodig hierop verder werken of zo nodig bestanden aanpassen. Ook is er de mogelijkheid om de privacy van bestanden te waarborgen door ze ‘op slot’ te zetten.

CVIS biedt een stabiele cloud omgeving voor uw bedrijfsnetwerk. CVIS zorgt voor een snelwerkende, goed beveiligde en makkelijk begaanbare omgeving zodat u zich makkelijk kan begeven in deze omgeving in de wolken!

Verdere positieve kenmerken van werken in de cloud in samenwerking met CVIS zijn:

 • Schaalbaarheid:
  U betaalt alleen maar voor wat u gebruikt.
 • Betaalbaarheid:
  Geen eigen servers en schijfruimte nodig.
 • Veiligheid:
  Uw gegevens worden opgeslagen in de datacenters.
 • Up-to-date:
  U werkt altijd met de nieuwste software.

Kortom is werken in de cloud een flexibel, snel en makkelijk systeem om handig zaken te doen rondom uw bedrijf. Neem snel contact op om te kijken wat voor uw bedrijf het beste is!

Call Now Button