Hydrodynamic modelling

CVISNieuwsHydrodynamic modelling

Hydrodynamic modelling

De Delft3D Flexibele Mesh Suite (Delft3D FM) is de opvolger van de Delft3D 4 Suite. De Delft3D FM Suite kan stormpieken, tyfoons/orkanen, tsunami’s, gedetailleerde stromen en waterstanden, golven, sedimenttransport en morfologie, waterkwaliteit en ecologie simuleren en is in staat tot het afhandelen van de interacties tussen deze processen.

Delft3D Flexibele Mesh – Eastern Scheldt (Scaloost) model
De belangrijkste component van Delft3D FM is de D-Flow Flexibele Mesh (D-Flow FM) engine voor hydrodynamische simulaties op unstructured en structured grids in 1D-2D-3D. D-Flow FM is de opvolger van Delft3D-FLOW en SOBEK-1DFLOW.

Net zoals Delft3D-FLOW is D-Flow FM in staat curvilinear grids af te handelen. Dit met zeer goede prestaties op het vlak van snelheid en nauwkeurigheid. Hierdoor kan het raster nu ook bestaan uit driehoeken, quads, vijfhoeken en zeshoeken. Dit zorgt voor een optimale modelleringsflexibiliteit en eenvoudig opzetten van een nieuw model of het wijzigen van bestaande modellen dan wel het lokaal verhogen van resolutie. 1D- en 2D roosters kunnen op verschillende wijzen gecombineerd worden zoals bijvoorbeeld het verbinden van grids of een 1D raster met een bovenliggend 2D raster. Zowel Cartesiaanse en sferisch gecoördineerde systemen worden ondersteund. Dit vergemakkelijkt getij berekeningen zonder randvoorwaarden. Het grid generation RGFGRID tool bevat nieuwe orthogonalisatie rooster algoritmen voor het maken van unstructured grids.

Bron: Deltares

“Alle gebruikte merknamen en beeldmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.”

Call Now Button