High performance computing

CVISHigh performance computing

IT4R&D high-performance computing (HPC)

Eén van de IT4R&D-oplossingen van CVIS is high-performance computing (HPC). Deze onmisbare tool stelt een organisatie in staat om zeer complexe calculaties of zware simulaties te verrichten, ten dienste van innovaties. Een zogenoemd HPC-cluster kan worden gerealiseerd met een cloudoplossing. Afhankelijk van de situatie kunnen er ook valide redenen zijn om een HPC-cluster op een fysieke locatie te realiseren. CVIS heeft ruime ervaring met beide scenario’s.

HPC in cloud of on-site?
Het belangrijkste argument voor een on-site oplossing (dat wil zeggen, op een fysieke locatie van de klant) is beveiliging en veiligheid van data. Als de bezettingsgraad continu hoog is, zal een fysiek HPC-cluster voordeliger uitpakken dan een cloudoplossing. Is er sprake van een situatie waarin HPC projectmatig steeds voor kortere tijd nodig is (en dan weer niet), dan is de cloud zeker kosten-efficiënter.

De ervaring van CVIS
Vanuit onze jarenlange ervaring in IT4R&D adviseren, implementeren en beheren wij uw HPC-oplossingen. De eisen, behoeften en zorgen van uw organisatie vertalen wij in een ontwerp. Dit kan variëren van een applicatie-ready oplossing van producenten waarmee wij samenwerken, tot een specifieke maatwerkoplossing.

Parallel computing
De kennis en kunde van CVIS ligt op de terreinen van technisch applicatiemanagement, workload management en infrastructuren. CVIS ondersteunt en beheert diverse HPC-clusters, gebaseerd op open source of commerciële partijen, zoals IBM Spectrum LSF, Slurm, Torque of management systemen als Bright Computing en Open HPC. In combinatie met de juiste keuzes in besturingssysteem en hardware bieden wij altijd een oplossing met maximale prestaties.

Neem contact met ons op voor een eerste analyse en advies.

Call Now Button