BaseClear

BaseClear

“Goede recensies CVIS aanleiding om samenwerking te starten”

Je kunt als bedrijf zelf wel een verhaal vertellen, maar het is beter dat een klant dat voor je doet. Het in Boxtel gevestigde CVIS deelt deze mening. Aan het woord is Walter Pirovano van het Leidense BaseClear BV. De director bioinformatics vertelt over de samenwerking tussen beide partijen.

BaseClear BV, is het grootste onafhankelijke DNA-analyse laboratorium van Nederland. Het bedrijf biedt DNA-services aan in de breedste zin van het woord. “Denk daarbij aan projectadvies, sample behandeling, sequencing, data-analyse en interpretatie”, aldus Pirovano. In de razendsnelle ontwikkelingen die zich binnen deze technologische sector, staat het voor zich dat een goede IT-omgeving onmisbaar is. Zodoende kwam het bedrijf in contact met CVIS dat actief is in high performance computing.

Goede recensies CVIS
Pirovano, wanneer hem wordt gevraagd over hoe de samenwerking is ontstaan: “Wij zijn door CVIS benaderd nadat zij voor een ander bedrijf (ZF-screens) waar BaseClear veel mee samenwerkt een opdracht hebben uitgevoerd.” Er waren meerdere redenen om met CVIS in zee te gaan. Pirovano: “Onze voormalige systeembeheerder gaf aan onze Linux systemen niet meer te willen supporten en hun capaciteit was behoorlijk uitgedund. Hierdoor waren wij op zoek naar een partij die onze ‘Genomics Business’ goed begreep. Ik hoorde goede recensies van andere partijen over CVIS. Daarbij kwam dat ze ervaring hadden met zowel on-premise, hybrid als cloudoplossingen.”

Omgeving professionaliseren en verbeteren
Naast dat CVIS het systeembeheer aangaande de Linux high-performance rekenomgeving van BaseClear overnam, kwam ook de vraag naar voren om dit gedeelte van de ICT-omgeving te professionaliseren en te verbeteren. “Dit had als doel om op termijn over te stappen op een hybrid cloud oplosing”, spreekt Pirovano. “Dit is goed gelukt, mede dankzij de zeer goede contacten die wij met CVIS onderhouden. We hebben zowel contact met technici/support als accountmanagers.

Pirovano vervolgt: “De samenwerking heeft ons veel positiefs opgeleverd. We hebben meer ‘rust’ in onze Linux rekenomgeving. Het systeem is stabieler en we hebben mogelijkheden besproken voor nieuwe toepassingen zoals storage solutions en Software as a Service-oplossingen. Dit kan op termijn nieuwe business voor BaseClear opleveren.”

Almaar positieve woorden voor het Boxtelse CVIS. Heeft Pirovano ook nog aandachtspunten die hij wilt meegeven aan de organisatie? “De communicatie verloopt erg goed en dat ervaren wij als erg prettig. Problemen worden netjes opgelost. Pas wel op voor de overdraagbaarheid van taken zodat niet alleen maar een paar mensen de kneepjes van ons systeem weten”, besluit Pirovano.

Over BaseClear

Hoe is jullie organisatie ontstaan?
“BaseClear is meer dan 20 jaar geleden als kleine onderneming gestart na hun studie door de huidige eigenaren van het bedrijf, Bas Reichert en Erna Barel. Inmiddels is BaseClear uitgegroeid is het grootste onafhankelijke DNA analyse laboratorium van Nederland.”

Wat maakt jullie organisatie uniek?
“BaseClear werkt vanuit een aantal kernwaarden waaronder: kwaliteit, snelheid, communicatie, flexibiliteit en een hoog kennisniveau. Deze kernwaarden zitten diep ingebakken in de organisatie waardoor BaseClear de nieuwste DNA analyse technieken in de praktijk toepasbaar voor een breed scala aan klanten. Uniek hierin is ook onze kennis op microbieel gebied: BaseClear heeft diverse specialisten in dienst die van de hoed en de rand weten als het aankomt op DNA onderzoek naar virussen, bacteriën, schimmels en gisten.” 

Wat is jullie betrokkenheid bij de regio?
“De betrokkenheid is erg groot bij de regio waar wij gevestigd zijn: Leiden. Ten eerste het Biosciencepark, haar kracht is de unieke aanwezigheid van een breed scala aan bedrijven en onderzoeksinstellingen waaronder de Universiteit, de Hogeschool, het LUMC, belangrijke multinationals, Naturalis biodiversity center, diverse SME’s en – ook fundamenteel – een goed klimaat voor start-up companies. Op veel thema’s wordt er samengewerkt tussen al deze partijen en hierdoor is het een van de meest bloeiende bioscienceparken van Europa. BaseClear profiteert van dit energieke maar ook stabiele klimaat, maar investeert ook sterk in de samenwerkingen. Zo nemen wij al een aantal jaren deel in Generade, een center of expertise in genoom onderzoek dat ontstaan is uit de bundeling van krachten van het LUMC, Naturalis, de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Meer recentelijk zijn wij nieuwe samenwerkingen gestart met o.a. Dümmen Orange om de veredeling en productie van de tulp te versnellen en te verduurzamen, en daarnaast zelfs ook een joint venture gestart met de Universiteit Leiden, genaamde Future Genomics, waarbij zeer vooruitstrevende DNA technieken i.c.m. academische kennis worden ingezet om moderne toepassingen te ontwikkelen voor de markt, en zo klanten al vroeg toegang te geven tot de meest geavanceerde technologieën.“

Call Now Button