Pythagoras

CVIS International B.V.
Bosscheweg 135 H
5282WV Boxtel
Nederland

+31 (0) 411 68 96 94

Pythagoras

HPCoP

“De inzet van High Performance Computing verhoogt niet alleen de snelheid van berekening”

High Performance Computing (HPC) wordt steeds vaker ingezet om productinnovaties en wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Voor organisaties die veelvuldig rekenintensieve toepassingen gebruiken is het dan ook lonend om een eigen HPC-cluster in te richten.

Redenen

Het besluit om een eigen HPC-cluster in te richten kan meerdere achtergronden hebben. Zo zijn er organisaties die zeer vertrouwelijke informatie absoluut niet “buiten de deur” willen hebben. Een eigen HPC-cluster, mits goed ingericht en beheerd, is dan nog altijd de veiligste oplossing. Ook zijn er organisaties die zodanig veel rekenen dat zij een HPC-cluster maximaal en continue kunnen inzetten. De kosten per rekeneenheid zijn dan vaak lager dan die van een cloudoplossing.

CVIS

We hebben vele jaren ervaring in het bouwen en beheren van HPC-clusters, dat mogen we in bescheidenheid gerust zeggen. We stellen daarbij vast dat er toch telkens weer sprake is geweest van maatwerk. Maatwerk in de zin dat iedere applicatie toch weer andere eigenschappen heeft dan de anderen. CVIS ontwerpt de door haar geleverde HPC-clusters op maat, uitgaande van de applicaties die u gaat gebruiken en de rekencapaciteit die u daarbij nodig heeft. Soms betekent dit dat we een “Application ready solution” aanbieden die standaard verkrijgbaar is voor diverse applicaties, soms wordt de architectuur volledig afgestemd op de vaak in eigen beheer ontwikkelde toepassing.

Opensource en commercieel

In vrijwel alle gevallen vormt de scheduler/resource manager het hart van de cluster. Het inrichten hiervan is het punt waar CVIS z’n grote expertise heeft ontwikkeld. Veelal een mix van opensource en commerciële software. Zo heeft CVIS ruime ervaring met de Torque opensource resource manager en is zij ook partner van IBM Platform Software. Over de laatste vindt u meer op onze website.