HPC

CVISHigh Performance Computing (HPC)

HIGH PERFORMANCE COMPUTING LEVERT JE TIJDWINST OP

ON PREMISE / IN DE CLOUD / HYBRIDE

HIGH PERFORMANCE COMPUTING SCIENCE

Wat bevindt er zich aan de andere kant van een zwart gat? Wat is het bewustzijn? Hoe bouw je het meest duurzame ontwerp? Hoe ontwikkel je het perfecte medicijn? En wat is de link tussen deze vragen en High Performance Computing? 

De nieuwsgierigheid van de mens heeft altijd geleid tot de meest interessante vragen. Desondanks zijn sommige hiervan tot op de dag van vandaag nog steeds niet beantwoord. Gelukkig gebruiken hedendaagse wetenschappers echter slimme methoden en technieken zodat we de antwoorden kunnen vinden. Of zodat we een volgende stap in de juiste richting kunnen zetten. Een belangrijke hedendaagse methode hiervoor is namelijk het gebruik van complexe simulaties en berekeningen. Dit vergt in het bijzonder enorm veel rekenkracht en capaciteit. Deze simulaties en berekeningen vinden daarom plaats op een supercomputer. Dit is namelijk een cluster van meerdere servers, die samen één geheel vormen. Tegelijkertijd werken ze samen aan één of meerdere opdrachten. Het uitvoeren van dit soort berekeningen staat ook wel bekend als ‘High Performance Computing’ (HPC).

R&D of Engineering IT ontzorgen? High Performance Computing

Welke toepassingsgebieden zijn er?

High Performance Computing kan op allerlei wetenschappelijke terreinen worden toegepast. Van bijvoorbeeld astronomie tot natuur- en scheikunde, van engineering tot de farmaceutische en medische sector. Maar ook minder voor de hand liggende toepassingsgebieden, zoals geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en archeologie trekken voordeel van deze ontwikkeling. Kortom, High Performance Computing helpt allerlei soorten organisaties te klimmen naar een hoger niveau. De rekenkracht die HPC met zich meebrengt creëert namelijk belangrijke inzichten. Dit levert vervolgens een onmisbaar (concurrentie)voordeel voor je op. Tegelijkertijd helpt deze techniek je ook om simulaties en berekeningen te voltooien, in een tempo dat voorheen ondenkbaar was. Welke belangrijke inzichten ga jij ontdekken?

Waarom CVIS als HPC partner kiezen?

CVIS is niet zomaar een partner. We zijn namelijk een HPC partner in de breedste zin van het woord. Wij ontwerpen, implementeren, beheren en ondersteunen High Performance Computing clusters zowel on-premise, als in de Cloud of in een hybride vorm.

Kwaliteit

CVIS is deskundig en ervaren. Vandaar dat wij inmiddels al talloze succesvolle HPC implementaties achter de rug hebben. Als gevolg hiervan hebben wij een eigen proces ontwikkeld om R&D en Engineering organisaties moeiteloos te begeleiden, van ontwerp tot aan oplevering. Klanten waarderen ook de kwaliteit van door CVIS geleverde clusters. Ze vertellen ons dat zelfs externe partijen (bijvoorbeeld binnen de overheid) op hun rekencluster komen rekenen. Daar zijn wij natuurlijk zeer trots op.

CVIS staat ook voor een goede bereikbaarheid en korte lijnen qua communicatie. Bij onvoorziene gebeurtenissen is het namelijk belangrijk om flexibel te zijn en snel met een oplossing te komen. CVIS heeft een kantoor met eigen helpdesk waar je direct mee verbonden wordt. Geen lange wachttijden dus bij vragen. Zelfs 24/7 stand-by ondersteuning is mogelijk.

Naast deze bereikbaarheid bezit CVIS een sterk partnernetwerk. Wij zijn partner van onder andere gerenommeerde organisaties zoals Microsoft (Silver Partnership), Bright Computing, Cisco, Red Hat, Synology en nog veel meer. Door deze samenwerking kan CVIS je op veel terreinen van dienst zijn.

 

Wat zeggen referenties?

Recentelijk heeft CVIS weer een succesvolle implementatie uitgevoerd in samenwerking met Universiteit Leiden.
Lees meer hierover in deze HPC case study.

Liever direct contact over High Performance Computing?

Klik op de onderstaande knop en vul het contactformulier in of bel ons via (0411) 68 96 94.

#striped-custom-1981675668 {background-color: #f77924!important;}#striped-custom-1981675668 span {color: #ffffff!important;}#striped-custom-1981675668:hover {background-color: #08152a!important;}#striped-custom-1981675668 span:hover {color: #ffffff!important;}

Contactformulier invullen

Call Now Button